slimgamen.nl
 
Roulette Spelregels

Roulette Spelregels

Roulette bestaat uit een wiel met 38 getallen van 1-36, 0 en 00. Nadat alle inzetten gedaan zijn word het wiel gedraaid en het balletje rolt vanzelf op een plek met een getal en een kleur. De getallen in het wiel staan voor paren of oneven nummers met paren of even nummers en kunnen ook nog variŽren tussen rood en zwart. Het object van het spel is om vast te stellen welk nummer of welke kleur de bal uiteindelijk op zal landen.roulette

De tafel lay-out is op zoín manier geregeld zodat de 36 nummers geordend staan in drie kolommen van 12 getallen. De nummers zijn in een volgorde en kunnen of op rood of zwart vallen. Er zijn twee typen van roulette wedden: inside wedden of outside wedden. De zes inside wedden zijn split wedden, corner wedden, straight wedden, a line wedden, five number wedden en een street wedden. Ook zijn er nog drie outside wedden: dozen wedden, kolommen en even-money.

Inzetten met roulette

Je kunt zoveel verschillende inzetten doen als je zelf wil en op welk moment. Er zijn geen beperkingen aan het aantal weddenschappen die je per draai mag maken.

Straight wedden

Je kunt wedden op een nummer door het plaatsen van een fiche in het midden van het nummer waar de speler zijn of haar inzet wil doen.

Split wedden of two number wedden

Je moet je fiches plaatsen op de lijn tussen twee verschillende nummers. Als het balletje dan op een van deze nummers valt win je altijd.

Street wedden of three number wedden

Dit geeft de speler de mogelijkheid om op drie nummers in een rij in te zetten, in 1 weddenschap.

Corner wedden

Plaats je fiche in het midden van vier nummers en als 1 van deze nummers het winnende is dan wint de speler ook.

Five wedden

De enige vijf getallen waar je op kunt wedden zijn de getallen 0, 00, 1, 2 en 3. Plaats je fiche op de buitenkant van de lijn die de 0 en 1 gescheiden houd.

Six line wedden

Geeft de mogelijkheid om te wedden op twee rijen van drie nummers. Plaats je fiche tussen de buitenste lijnen van de laatste nummers van de twee rijen. De onderstaande weddenschappen zijn de outside weddenschappen.

Rood of zwart wedden

De speler moet kiezen tussen rood of zwart en kan daar zijn of haar fiche op leggen.

Elk nummer of hoog nummer wedden

De speler kan wedden op het feit of het volgende getal iets zal zijn tussen de 1-18 of 19-36.

Even of oneven wedden

Wedden op het feit of het getal op een oneven nummer of op een even nummer zal vallen.

Eerste 12, tweede 12, derde 12

Deze weddenschappen verdelen de roulette tafel in getallen van 1-12, 13-24 en van 25-36. Plaats je fiche op een van de drie rijen.

Kolommen wedden

Een kolommen weddenschap op elk van de drie kolommen met getallen. Om een kolom inzet te doen kun je het fiche op elke van de 2 tot 1 plaatsen inzetten.